Insight:
Kubernetes

Kubernetes en containers zijn technologieën waar je als bedrijf een moderne applicatiearchitectuur mee realiseert. Bij deze architectuur wordt software opgesplitst in kleinere delen. De delen hebben allemaal een primaire taak, waar ze heel goed in zijn. Ze worden ondergebracht in de containers.

Voor het uitvoeren van de containers is een container orchestration platform nodig. Kubernetes is hierin uitgegroeid tot de standaard. Met dat platform kunnen organisaties containers beheren.

Voordelen containers


Containers en Kubernetes kunnen veel voordelen opleveren voor bedrijven. Zo hoeft er minder tijd aan het opsporen van fouten te worden besteed. Men kan ervan uitgaan dat een container zich in de testomgeving en in productie hetzelfde gedraagt. Ook zijn functies en services los van elkaar door te ontwikkelen. Hiervoor vervang je een container door een container met de nieuwe versie. Het verhoogt de productiviteit.

Inmiddels zijn veel IT-leveranciers in Kubernetes gestapt, om er met hun eigen achtergrond invulling aan te geven. Bekende voorbeelden zijn Red Hat OpenShift en VMware Tanzu. In deze insight gaan we in op welke opties er zijn en waar je op moet letten.