Insight:
Backup & Recovery

In deze Insight bespreken we de belangrijkste zaken rondom Backup & Recovery. Veel bedrijven kiezen daar moderne technieken voor, om kopieën van data te maken en op te slaan. Het levert extra bescherming op die vaak essentieel is voor de bedrijfsvoering.

Met een goede Backup & Recovery-strategie zorg je ervoor dat data altijd beschikbaar is. Zelfs als er problemen optreden die normaliter gegevens onbereikbaar maken. Denk hierbij aan een onverwachte IT-outage of het per ongeluk verwijderen van data door werknemers. Ook op malafide praktijken biedt het een antwoord.

Ransomware


Met name die verdediging tegen malafide handelingen zorgt ervoor dat backups populairder worden. Ransomware is tegenwoordig een van de grootste kopzorgen van bedrijven. Een succesvolle aanval versleutelt data en maakt die data onbereikbaar. Backups kunnen ervoor zorgen dat data wel beschikbaar blijft en ransomware minder succesvol is.

Uiteindelijk zijn er verschillende IT-leveranciers die kunnen helpen bij Backup & Recovery. Populaire oplossingen van Veeam, Rubrik, Cohesity, Commvault en Dell Technologies komen aan bod.